Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Понеделник, 30 Май 2016 12:20

Какво е фаза на замразяване

Написана от 

Фризерът е един от незаменимите помощници във всяко домакинство днес. Той се използва масово, както в обществени, ресторантьорски, така и за производствени и битови цели. Благодарение на заложената му способност да замразява дълбоко храните, нека хвърлим един поглед над характеристиките му и конкретно: Какво е фаза на замразяване.

Като цяло, на вратата на всеки фризер е представен символ с четирите звезди, което показва, че апаратът достига -30 ° C, температурата необходима за замразяване на прясна храна и поддържа възможно най-дълго замразени такива. Ако се поставят във фризера пресни храни, в действителност, има вероятност да се повиши температурата на тези, които вече са в отделението на фризера. Това компрометира не само идеята да се запази, но и чрез консумирането на повече енергия на уреда да се постигне жалният максимум. Ето защо в няколко модели, има чекмедже с конкретно устройство за бързо замразяване. Такова се задейства, чрез един бутон, който може да замразява храна при -30 ° С и много бързо успява да поддържа непокътнати хранителните качества. По този начин също така не застрашава качеството на храната, която вече е замръзнала. Веднага след като са замразени храните функцията ще бъде деактивирана.

За фина настройка на температурата на отделението на фризера, много устройства днес са оборудвани с електромеханичен термостат. Той отчита външната температура и сумата на замразени храни. Ако температурата надвиши -18 ° C, трябва да настроите термостата на по-ниско ниво, така че да се даде възможност на компресора да активира отново функцията за охлаждане. В някои модели е, какъвто е и аналоговият термометър се следи температурата непрекъснато. Отделението за фризер може да бъде подредено в различни начини. Това може да има подвижни отделения или кошници, така че да може да се определи по подходящ начин и да даде възможност храната да се подреди. Обикновено фризерите от вертикален тип, които нямат рафтове на отделенията в тавата, позиционират различни височини с прозрачни врати и могат да бъдат в състояние, незабавно да идентифицират храни. Всички отделения във фризера са постигнати чрез намотката, чиято работа е да циркулира студения въздух.

Допълнително