Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Сряда, 01 Април 2015 11:44

5 неща около грижата за автомобила

Написана от 

Времето прекарано в любимия автомобил не е само момент за наслада и показност. Често колите ни поглъщат три пъти повече от бюджета за дома и всички останали и лични нужди. И все пак ако искате да карате колата си безаварийно на пътя и тя да ви служи вярно години наред, погрижете се за:

Монтирайте чистачки – зимните такива са оборудвани с гума, която предпазва при събаряне на лед и повреда, на лопатките. Само не забравяйте да ги премахнете, когато пролетта настъпи. Предвидете, че зимните чистачки са по-тежки от обикновените и увеличават риска от покачване разхода на двигателя прекалено.

Монтирайте гуми – дали е зима или предстои пролет, не забравяйте да карате автомобила си с подходящите за сезона гуми. Летните и зимни гуми имат различен състав и това определя нивото им на безопасност на пътя.

Зимните гуми използват специални съединения, специално създадени, за да устояват на втвърдяване при ниски температури, осигурява по-добро сцепление, лятото това не ви е нужно, а пък и сезонът е много по-голям.

Поддържайте задния прозорец в работно състояние – независимо от сезона огледалата и стъклата на автомобила ви трябва да са в идеално чиста и добра форма. Това ще е гарант за безпроблемното шофиране дори при лоши климатични условия.

Погрижете се и за фаровете на автомобила. Винаги имайте комплект за бързо реагиране при авари в автомобила си.

Допълнително