Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Сряда, 01 Април 2015 11:45

Какво да направите, преди да шофирате

Написана от 

Независимо дали е зима или пролет за автомобила грижите нямат край. И ако за зазимяването на колата, преди да е настъпил зимния сезон изисква много, то в пролетта, често си позволяваме да караме по-дълго със зимните гуми.

Ето и някои неща, за които трябва да следите своята кола, независимо от времето навън:

Преди да седнете зад волана е важно да се премахнат всички следи от външните климатични промени, които могат да ограничат видимостта. Дори да няма лед и сняг по колата, както през зимата, рано сутрин в първите дни от пролетта, все още е трудно. Това образува конденз или запотяване на стъклата. Почистете ги за по-добра видимост.

Винаги си оставете достатъчно време, за да стигнете там, където трябва да отидете безопасно.

Намалете скоростта ако навън вали. Дъждът и образувалите се локви могат да са също толкова опасни, както и снега и заледяванията през зимата. Спазвайте дистанция ако навън вали, има мъгла или други лоши климатични условия.

Поддържайте правилно налягане в гумите – такова е от изключително значение за различните сезони. Подходящите атмосфери за автомобилните гуми в различните сезони може да бъде намерено на табелата за напомпване на гуми.

Винаги имайте течност за чистачки – независимо от времето, сезона и условията на вън тя може да запази предното стъкло чисто.

Поддържайте пълен резервоар и течността за чистачките и се старайте да държите резервна бутилка в багажника.

Допълнително