Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Петък, 02 Юни 2017 13:29

5 авто трика за почистване и здраве в дома

Написана от

Замисляли ли сте се колко много замърсители има у дома ви. Редовната хигиена и почистването са само част от безкрайният омагьосан кръг в ежедневието на всяка домакиня. Ако търсите начини да балансирате между купищата рутинни и извънредни неща, то предлагаме ви тези лесни трикове за почистване и здраве в домашната среда:

  1. Не подценявайте предпазните очила – при домакинска и домашна работа е препоръчително да се предпазват очите. Независимо дали работите със силни препарати, демонтирате стари мебели или забърсвате прах от секцията. Помнете, че в спешните отделения постоянно постъпват хора, чиито очи са наранени от препарати с белина или киселини.
  2. Използвайте натурални продукти – идеална сме за лъскави повърхности е сместа от равни количества вода и оцет. З ада блеснат лъскавите дървени подове и покрития, добавте една чаена лъжица зехтин в един литър оцет.
  3. Избирайте хартиени салфетки – те са най-доброто решение за бързо почистване. Хартията е идеално средство за премахване на микробите и отстраняване на всякакви мазни, мокри или лепкави петна.
  4. Намалете употребата на антибактериални препарати – те не ви предпазват от болести, защото не убиват вируса. От друга страна помагат за появата на резистентни микроби. Статистиката сочи, че много хора са алергични към подобни продукти, които нерядко предизвикват и астма.
  5. Ограничете химичните продукти за отпушване – повечето препарати за отпушване на канали са опасни за човешкото здраве. Те са силно токсични и могат да увредят, както очите, така и кожата и дихателните пътища. Ето, защо е добре да ги ограничите. Те са опасни и за околната среда. Избирайте препарати на база биологични микроорганизми, които разграждат мазнините, коса и сапун. Те действат по-бавно и са по-безопасни. Научете повече за сонда, сондажи и добиване на вода от тук: http://www.sofdom.com.

Допълнително