Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Събота, 04 Ноември 2017 16:40

Направете си сами SEO

Написана от 

SEO (оптимизация за търсачки)  бързо се разраства на пазара за онлайн рекламиране, генериращо трафик и популяризиране на марката. Тъй като компаниите растат и се развиват на World Wide Web, това се случва и със SEO техниките и практиките. Много от оригиналните "печеливши формули", установени преди няколко години, вече са остарели и в резултат не толкова ефективни, колкото преди.

Методите на SEO непрекъснато се променят, за да се подобрят непрекъснато бизнес успехите. Онлайн пазарът е конкурентен. Клиентите имат непрекъснато различни нужди и желания. С увеличаване броя на индустриите и приемане на онлайн бизнеса им, SEO техниките трябва непрекъснато да се актуализират, ако дадена компания се изпречи пред конкурентите си.

Трябва ли да наемете фирма за SEO или да направите SEO оптимизация? SEO компаниите, които се специализират в по-добро оптимизиране на бизнеса на уебсайтовете, се увеличават в световен мащаб. Много онлайн фирми избират да използват професионалисти в SEO. Други предпочитат подхода "направи си сам".

Изборът между двата варианта до голяма степен зависи от вида на наличния бюджет и от качеството на SEO знанията, които се получават. Една компания SEO е в състояние да следи променящите се алгоритми за търсачки. SEO специализиращите компании са запознати и с етичните практики, които предлагат много по-ефективен и дълготраен резултат от търсачката. Въпреки че има много информация, лесно-достъпна чрез интернет за тези, които се интересуват от SEO, не всички от тях са надеждни или актуални.

Как да направите SEO с големи резултати:

Независимо дали става въпрос за професионалист, който да предоставя надеждна услуга за SEO или не, съществуват начини, по които могат да се използват методите за SEO. Въоръжени с основи и постоянно актуализирани знания това ще обслужва всеки собственик на сайта относително добре.

Ето и някои от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато разглеждате SEO:

1. Изследване на ключови думи

Ефективното проучване на ключови думи е от съществено значение за оптимизирането на уебсайт. Много други методи и техники за SEO зависят от ефективния избор на ключови думи. Ключовите думи и фрази (в рамките на съдържанието на уебсайт, заглавия на страници и мета тагове и т.н.) трябва да бъдат избрани така, че да съответстват на търсеното от целевата аудитория. Ако не се стигне до такива изследвания, използваните ключови думи няма да имат значение и следователно няма да генерират достатъчно трафик на уебсайта. Ключовите думи трябва да се повтарят последователно в съдържанието на уебсайта, като се внимава да не се пренебрегва. Граматическите и правописни грешки (умишлено направени или не) ще се появят повече като спам и вероятно няма да се считат за надеждни от интернет потребителя.

SEO инструменти за ключови думи, които са полезни, включват:

Google Adwords

Wordtracker

Разкриване на ключова дума

Word Stream

Проследяване на ранга

Качествени връзки

Всеки един уебсайт с качествени връзки е изключително препоръчителен. Входящите връзки трябва да бъдат сигурни и да съответстват на целите, индустрията и услугите на уебсайта, както и на уебсайтове с текстове. Собствениците на уеб сайтове също трябва да се опитат да се включат в легитимни и реномирани уеб директории.

Текстът на ключовата дума трябва да се използва в линковете, вместо да привлича внимание. Онлайн потребителите търсят ключови думи, които предлагат информация, а не "инструкции".

2. Име на домейна

Трябва да се полагат грижи, когато се избира име на домейн за уебсайт. В идеалния случай името на домейна трябва да отразява бизнеса и неговите услуги. Ключовите думи и фразите са много полезни за името на домейн. Това също така ще помогне на целевата аудитория да се свърже ефективно с домейн.

3. Използването на ключови думи

Изборът на ключови думи трябва да е подходящ и в съответствие с това, което онлайн потребителите и целевата аудитория използват в големите търсачки.

4. Списъците могат да бъдат създадени, като буквени точки или номерирани, за лесна справка. Много по-лесно е тези паяци да следват връзките на страниците на сайта, ако по този начин се създаде Sitemap.

Други SEO съвети, които да имате предвид

Форматът, в който се добавят нови страници, трябва да бъде лесен и може да бъде прочетен от големите търсачки.

Търсачките имат затруднения да четат повечето езици за програмиране, затова HTML и CSS (Cascading Style Sheets) са много по-добри опции.

Избягвайте неетични методи за SEO и "трикове", като например скрит текст или подобни шрифтове и цветове на фона на страницата.

Добрата стратегия за SEO със сигурност ще увеличи трафика на уебсайта, ще подобри ранга на търсачките, както и ще гарантира почти дългосрочен бизнес растеж.

 

Допълнително