Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Сряда, 08 Юли 2015 09:28

Как да защитим движимото и недвижимо имущество със застраховка

Написана от 

Независимо дали сте собственик на къща, собственик апартамент, или наемател, личните вещи като цяло ще бъдат покрити от вашата застраховка, съобразно исканата политика. Не забравяйте, че вашата политика може да включва допълнения и да прави изключения.

Под вашата политика се разбира личната собственост, която е временно далеч от дома ви обикновено се осигуряват за до 10% от размера на застрахователното лично имущество, което от двете е по-голямо. Това важи навсякъде по света. Научете повече и за имотите в Търново, за да се застраховате срещу кражба или взлом:

Единият вид застраховка ще се погрижи за сигурността на вашия автомобил от загубата или увреждане, а другият за самата цялост свързана с наличните вещи.

Въпреки, че и двата модела за застраховане на движимо или недвижимо имущество произтичат от един  инцидент, това все пак се брои за две твърдения - което означава допълнително вземане към вашето осигурително досие. Ако цената на имуществото е относително малка може да се включат и допълнителни изисквания.

Някои застраховки на имуществото изискват и самоучастието - едни около политиката с коли и отделно други по застрахователна полица за вашия дом.

Ако имате и автокаско със същия доставчик, най-вероятно само ще трябва да платите размера за самоучастие - обикновено по-високата от двете стойности.

Преди да пристъпите към самото застраховане, обърнете внимание още на:

Вашият автомобил може да бъде застрахован и с прилежащите екстри и автоаксесоари, стига в застрахователната полица да са включени и покрития за конкретни обстоятелства. В зависимост от разпоредбите в лични и застрахователни полица, някои от вашите вещи не могат да бъдат покрити.

Някои политики изискват доказване. Тук става дума за видими доказателства от влизане с взлом в заключено превозно средство до липси, щети, повреди.

 

Допълнително