Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Петък, 17 Юли 2015 02:33

Самочувствие и още нещо

Написана от 

Ние обичаме да се „оглеждаме” в очите на другите, за да открием неща, които искаме да видим. Признанието на околните ни дават допълнително самочувствие, всъщност, всяка тяхна похвала ни връща, в добре познатото русло на самолюбиво съзерцание. Това се отнася и до продуктите които избираме, за да купим. Ние търсим, не толкова съдействие от околните, колкото признание за нашата страст и потребности.

Подобно е вниманието, насочено от автомобилистите, към някои детайли от грижата за моторните превозни средства. Докато за повечето автомобилисти, поддръжката се изразява, по-скоро в подобряване на функционалността на притежавания от тях автомобил, има и немалка част шофьори, които считат своите коли за празно платно хартия, на което биха претворили своите виждания за естетиката и функционалността в автомобилостроенето.

Така се стига до купуването на различни елементи и аксесоари, които, преди известно време бяха немислими. Шофьорите, а и не само те, се впечатляват от предизвикателните хромирани капаци за огледала, гарантиращи подобаващо място в разговорите на случайни минувачи или съседи. По този начин автомобилите заприличват, все повече, на втори дом или място, което може и трябва, да бъде устроено, както притежателят му реши. Различните автомобилни аксесоари, до голяма степен, превръщат превозните средства, не само в спонтанна творба на индустриалното изкуство, но, в повечето случаи граничат с кич и дори – безвкусица.

Но, ако запитате повечето шофьори, какво би ги направило щастливи, когато стане въпрос за покупката на нови автомобилни елементи, едва ли повечето ще бъдат съгласни да се лишат от хромирани рингове за табло, например, за сметка на по-важни елементи, които биха гарантирали сигурността на автомобила.

Допълнителното разкрасяване на автомобилите носят своеобразно самочувствие, в което се оглеждат суетата и желанието да бъдат забелязани, характерни за някои автомобилисти. Компромиси с външния вид не се правят. Когато автомобилът е по-запомнящ се и бляскав, тогава усилията на собственика не са били напразни.

Още в тази категория: « За децата Газ »

Допълнително