Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Сряда, 02 Декември 2015 17:06

Топ митове и истини във фитнеса

Написана от 

Навярно и вие както много други се питате кое е вярно и кое е измислица, щом стане дума за собственото ви тегло. Когато сте изградили план за тренировка и това дали ще сваляте излишни килограми или ще качвате мускулна маса оказва своят ефект над всичко останало. Научете повече за фитнес добавки, митовете и заблудите, преди да влезете във фитнес залата:

  1. Силовите тренировки топят мазнините – ако правите силови упражнения на тренажор или с тежести ще намалите теглото и ще постигнете по-релефни мускули, но едва ли ще топите мазнини. Помогнете си с аминокиселини за отслабване.
  2. Талията ще стане по-тънка, а коремът по-плосък, ако правим коремни преси – коремните преси спомагат за укрепване на коремните мускули, но едва забележим е ефекта, ако целим отслабване. За намаляване обиколката на талията се препоръчват комплексни действия.
  3. Ако няма мускулна треска след тренировка, няма резултат – болката е сигнал, че сме натоварили мускулите. Специалистите препоръчват за най-голям видим ефект да тренираме преди мускулната треска да е напълно отшумяла. Вижте още за най-добрия креатин.
  4. Интервалната тренировка помага за отслабване – интензивната тренировка трябва да се прави 10-20 минути и 1-2 пъти в седмицата. За най-добра профилактика, специалистите препоръчват 3 пъти седмично.
  5. Когато тренираме можем да ядем всичко и неограничено – ако държим на тялото и здравето си не бива да похапваме каквото ни попадне. Количествата калории зависят от телосложението и вида на интензивност в тренировките. Ако ходите 2-3 пъти седмично на фитнес, може да си позволите тестени изделия един път в седмицата. От изключително значение е и приемът на храни богати на протеин.
  6. Сутрин е по-правилно да се тренирам, вместо вечер – съвременният градски стил не ни създава възможните най-добри условия да стартираме деня активно, а в късните часове да преминаваме към релакс. Трудно е да се стигне до фитнес залата рано на зазоряване. Затова пък специалистите препоръчват да се правят упражнения като йога, аеробика или пилатес на ставане. Това подобрява кръвообращението и не натоварва излишно сърцето.

Допълнително