Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Понеделник, 16 Март 2015 23:15

Как да направим автомобила по-икономичен

Написана от 

Както цените на природния газ, ту се покачват, ту слизат рязко надолу, то и въпросите около икономичността на автомобила засягат много шофьори. С увеличаването на пробега гориво се оказва най-добрия измерител за портфейла.

Ако имате твърде стара кола и целите да се отървете от нея, то на тази страница може да помогне за това.

Ако търсите разумно решение да покачите ефективността и да намалите разхода за гориво, а едновременно с това той да е по-икономичен, вслушайте се в съветите на специалистите:

Гумите на автомобила – ако гумите са прекалено стари и протрити, то сцеплението е далеч по-малко от предвидимото. Освен това напомпаните автомобилни гуми могат да понижат разхода на гориво с до 3%. Гумите също губят една част от грайфера си на месец и когато гумите са студени, налягането им ще намалее в резултат на топлинно свиването на въздуха. Препоръчително е да проверите гумите поне веднъж месечно, за предпочитане веднъж седмично.

Настройката на двигателя - правилно настроен двигателя увеличава мощността и може значително да повиши ефективността на горивата. Вземайки предвид мерките за енергийна ефективност, може значително да се понижи разхода на гориво, на който и да е автомобил.

Проверете състоянието на въздушния филтър на двигателя. Запушеният филтър може да покачи значително разхода на гориво. Важно е и да се следи годността му, както и да се спазва стриктно срока за неговата подмяна.

Облекчете товара – за целта вземи най-леката кола, която ще обслужва вашите нужди. Теглото е една от най-големите причини за загуба на кинетична енергия в отделни хибридни автомобили.

Ако все още не сте уверени кое за вас е по-доброто решение – дали да подменяте едни части с нови или други решения за стари автомобили, то добре е да се допитате и до специалист.

Допълнително