Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Четвъртък, 21 Януари 2016 14:08

Как да се храним здравословно по време на пътуване в кола

Написана от 

Независимо дали става дума за работа или за удоволствие, много от нас са прекарали безброй часове в колата "все в път някъде" или нон-стоп в тичане по поръчки. И нека си го кажем, че е трудно да се поддържа здравословното хранене на пътя, ако не сме фокусирани върху бързо хранене, за да съответства на скоростта на шофиране.

Ключът към това да останем здрави на път е да планираме бъдещето си и да намерите лесни начина за отстраняване на изкушенията създавайки си сами уюта в личния автомобил. Ето и някои лесни правила, които всеки може да съобрази:

Планирайте предварително. Макар че е лесно да се каже, по-трудно е за изпълнение, но с предварителното планиран начин за преодоляване на нездравословните навици. Пакет домашно приготвени ястия в деня преди пътуването е добър вариант да приемаме по-качествена храна. Използвайте контейнер за храна и термос, за да се съхранят топли продуктите.

Подгответе се за покупка на здравословни закуски като малки моркови, нарязани краставици резени, плодове, снек-барове, ядки и др. Уверете се, че предметите са лесни за откриване и се държат в чанти.

Не се опитвайте да готвите храна на сутринта или в последния момент. Това не само ще отнеме от времето ви, но и няма да е приготвено вкусно и здравословно.

Направете график и ще запазите специалното естество на хранене. Знаете ли, когато сте гладни. Ако хапвате вечеря всеки ден в 18:00 часа, вие ще бъдете гладни по това време, всеки ден, където и да сте. Така че не позволявайте с изненади за организма с глад.

Опитайте се да се придържате към нормалния си график на хранене, дори когато сте на път. Това ще ви предпази от преяждане, прекалено често хранене или разминаване с вътрешния часовник. Ако се забавите до по-късно, най-вероятно ще се чувствате раздразнени и свръх гладни, което може да доведе до преяждане.

Не правете грешката да се храните докато шофирате, въпреки, че обстоятелствата могат да го налагат. Спиране на автомобила, когато сте гладни също е отлична възможност за по-безопасно пътуване, защото вие ще бъдете по-бдителни, при това ще имате възможност да упражнявате ходене пеш и стречинг.

Опитайте да се храните в ресторант или закусвалня. Такива има много край пътищата. Ако искате храненето да е истинско удоволствие докато пътувате, то посетете Пловдив ресторант. Така ще се насладите не само на специалитети и качествена храна, но и на професионално обслужване.

Допълнително