Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дамски Зимни Якета
Вторник, 17 Март 2015 11:52

6 интелигентни разработки на технологии, които ще направят автомобилите още по-забавни

Написана от 

Всеки от нас е виждал вълнуващи технологии, която превземат домовете и живота ни. Време е да погледнем и в развиващата се автомобилна индустрия. Залите на Лас Вегас и по света са пълни с всякакви смарт технологии, които могат да направят пътуването ни още по-приятно, а самостоятелно шофиране на коли интерактивно. Научете как да намирате точния продукт на добра цена за вашия автомобил, също като да избирате  ламинат на добри цени.

1. Audi прави пилотно представяне с прототипа, който се основава на A7 Sportback. Той може да ускорява, спира и изпреварва останалите превозни средства самостоятелно. Audi дори публично обяви, че планира да направи кола до 2016 г., която да се управлява без шофьор.

2. Управление на автомобила, чрез физически клавиши и използване само със смартфон. Това е т. нар. Valeo InBlue виртуална-ключова технология на CES. InBlue позволява на потребителите да отключват и заключват своя автомобил от разстояние. Valeo предвижда още в най-скоро време автомобилите да бъдат "лесно паркирани" само, чрез докосване на смартфона.

3. Mercedes създава елегантния и стилен автомобил Лукс. Той от своя страна предлага напълно различен поглед върху автономното шофиране. Седалките се въртят на пиедестал, създава се уникална среда, в която всички пътници се изправят един срещу друг. Футуристичният автомобил разполага с шест сензорни екрани и се захранва от електрически мотор и водородни горивни клетки. Хибридният двигател е способен да шофирате с 685 в миля и само с едно зареждане.

4. Екрани и сензори са навсякъде по концепция на Qualcomm Maserati Qualcomm, която си партнира с Maserati, за да покажат своето виждане за това, което колите ще изглеждат в близкото бъдеще. Автомобилът е един от най-свързан, които сме виждали, с 4G вградени сензори и шест дисплея. Има голям централен екран, който осъществява безжично зареждане на пода в централната конзола, за да може шофьора да зарежда своя смартфон.

5. BMW пуска тъчскрийн keyfob на пазара. Идеята, на която залага е да се показва обхват на колата, дали вратите и прозорците са заключени и сервизна информация. Ключът е с батерия, издържа три месеца и може да се зарежда от тавата на арматурно табло или чрез микро USB.

6. Volvo също демонстрира интелигентни системи за безопасност. Сега велосипедисти Volvo си партнират с производителя на предпазно облекло и показват прототип на интелигентна каска. Устройството се ръководи от сензори, които изпращат сигнали до близките велосипедисти и водачи и ги предупреждават за възможни сблъсъци. Дори ако един колоездач е извън полезрението, шофьорите получават уведомление достатъчно време, за да се забави скоростта си.

И както в света на автомобили и технологии, така и в изграждане интериора на дома всеки има нужда от нещо по-добро. Време е да научите и за вашият под най-доброто.

Допълнително